7 ФАКТІВ ПРО ПАРФЮМЕРНУ НОТУ УД
Знайомство з ароматом «Королівський уд»
«Королівський уд» пахне чарівно: розкішний, вишуканий, пристрасний, чуттєвий, розслаблюючий та заспокійливий аромат.
Аромат, який ідеально підходить для ароматизації готелів з розкішним інтер'єром, — це ароматична композиція з нашої колекції під назвою «Королівський уд». Він належить до сімейства східних ароматів. Аромат відрізняється відчутним серпанком, легкими нотками ладану, виразною теплою аурою з кисло-солодкими нюансами. Композиція наповнена димними, деревними та бальзамічними відтінками.

Багато брендів використовують парфум ноту уд у своїх парфумерних композиціях через особливості отримання даного ароматичного масла. У цій статті ми розповімо — чому уд так цінується парфумерами, чи правда, що уд — це афродизіак?
1. Дерево, з якого отримують уд, називається агарове

Уд - це не зовсім дерево, хоч і в перекладі з арабської «уд» перекладається, як «дерево». Щоб отримати цю ароматичну олію, недостатньо використовувати деревину, коріння або листя. Процес отримання набагато складніший.

Агарове дерево (аквіларія) росте в тропічних лісах Азії. Його деревина цінна для парфумерії лише тоді, коли вона уражена бактерією (phialophora parasitica). Суть у тому, що рослина для боротьби з інфекцією починає виробляти спеціальну смолу. Ця смола просочує деревину агарового дерева.
2. Уд потрібно знайти

Людей, які в експедиціях шукають аквіларію в джунглях, ще називають мисливцями. Все тому, що таке заняття є досить небезпечним, адже в тропічному лісі багато небезпек.

Також необхідно знайти не традиційне дерево агар, а спеціальне — уражене інфекцією. Зробити це не так просто, адже зовні воно ніяк не відрізняється від здорового, тому що бактерія розвивається в серцевині стовбура дерева. Щоб дізнатися, чи є уд в аквіларії, потрібно забити в стовбур спеціальну трубочку. Якщо з трубочки потече смола, то мисливцеві пощастило, і він знайшов уд.
3. Уд — це довго
Найцінніше уд можна отримати з агарового дерева, яке хворіє дуже довго. Тривалість життя дерева – 80-100 років. Заразиться інфекцією воно може в будь-який період.

Хорошої якості уд можна отримати, коли дерево уражене інфекцією від 15 до 20 років. Для використання не підходить дерево, яке щойно захворіло.
Дізнайтеся, який аромат
підходить Вашому бізнесу,
і протестуйте його
безкоштовно 7 днів.
4. З одного дерева отримують кілька мілілітрів уда
Не літрами, а лише краплями обчислюється кількість, отриманого уда з одного дерева.

Необхідна для парфумерії смола утворюється у серцевині. Для отримання цієї смоли необхідно зрізати все дерево. Запах дуже насичений, якщо запалити шматок деревини, він заповнить все приміщення.
5. Уд — дуже цінно та дорого

Найдорожчим уд вважається той, що знайдений у дикому лісі. Висока вартість формується через складність видобутку уд. Тому його вважають таким, що дорожчий за золото.

Тільки уявіть, що кілограм найдавнішого та рідкісного екземпляра уд може коштувати більше 200 тис. євро. Складність пошуку уд призвела до того, що спеціально засаджені плантації агарового дерева штучно заражають бактерією. Хоч такий уд трохи дешевше, але все ж таки на його отримання йдучи дуже великі бюджети.

6. Удові аромати необов'язково східні

Прийнято вважати, що уд використовується лише в арабській парфумерії. Дійсно, це головний інгредієнт східних парфумів.

Помилка те, що європейці погано сприймають цей аромат, адже у поєднанні з іншими компонентами в ароматичній композиції «Королівський уд» він наголошує на інших нотках, дозволяє їм розкритися по-новому. Аромат можна назвати місточком між стриманим Заходом та розкішним Сходом.
7. Уд можна назвати афродизіаком

У різних країнах світу уд пов'язують із різними магічними властивостями. Наприклад, у Японії та Індії уд п'ють, їдять, використовують для ароматерапії, тому що вважають, що він сприятливо впливає на здоров'я. Анімалістичні ноти аромату переконують багатьох, що він має властивості афродизіаку. Хоча це не доведено :-)

Замовляйте консультацію та приходьте до нас на зустріч, щоб послухати неповторний аромат уда. Необов'язково бути власником готелю, щоб мати можливість насолоджуватися цим ароматом, ви можете замовити аромадифузори з цією композицією.
Рекомендовані статті
    Дізнайтеся, який аромат
    підходить Вашому бізнесу,
    і протестуйте його
    безкоштовно 7 днів.