Як аромат допоможе швидше і легше продати будинок або квартиру
Остання тактика продажу будинку: аромамаркетинг. Нюхова система людини - це почуття, яке поширюється безпосередньо в область, що відповідає за емоції і пам'ять.

Для збільшення інтересу до нерухомості традиційно використовувалися естетичний декор і аксесуари. Сьогодні продавці можуть скористатися додатковим сенсорним аспектом - ароматизацією будинку. Наш мозок тонко налаштовний на аромат. Доросла людина може розрізняти 10,000 різних запахів. На відміну від інших наших органів почуттів, запах поширюється вмить і допомагає сформувати сильний емоційний досвід, враження.

Аромат створює потрібну атмосферу, впливає на емоції і закохує потенційного покупця. Завдяки цьому ваш будинок або квартира запам'ятатися людині, і він буде подумки туди повертатися. Головне, щоб запахи не порушували гармонію, і викликали тільки приємні емоції. Цього можна досягти знаючи свою аудиторію, що їм може сподобатися і який настрій хочете викликати. Також варто враховувати саме приміщення і пору року.
Як майстерно підібраний аромат викликає інтерес покупців, і навіть впливає на остаточну ціну продажу будинку
Дослідження, проведені Еріком Спангенберг, деканом бізнес-коледжу університету штату Вашингтон, показали, що сильні запахи змушують покупців замислитися над тим, що це за аромат, а не зосередитися на поточному завданні: в нашому випадку - на перегляді вашої власності.

Головне, що потрібно пам'ятати при використанні ароматів для продажу нерухомості, - це краще менше, та краще. Сильні запахи, якими б приємними вони не були, - це не те що вам потрібно. Краще виберіть легкий натяк аромату в повітрі, щоб ваші потенційні покупці могли зосередитися на власності та її особливості, замість того, щоб вирішувати, чи є це печиво шоколадною крихтою або карамельним пеканом.

Мистецтво продажу з запахом полягає у виборі більш тонкого підходу. Аромат повинен бути таким непомітним, що в повітрі майже нічого немає. Чистота і свіжість з відтінками аромату - це кращий варіант.

Дізнайтеся, як експерти Мідсан - Scentair можуть допомогти з вашими потребами в ароматизації нерухомості.
Створюйте атмосферу запахом
Для вдалих продажів необхідно в першу чергу створити у гостей перше враження комфорту, затишку. Важко не погодитися, у багатьох людей аромат свіжоспеченої випічки, викличе тільки приємні відчуття. Такий аромат нікого не залишить байдужим і зробить людей більш доброзичливими і відкритими.

Також гурманські ноти підкреслить ваніль. Вона зі своїм тонким солодким запахом зазвичай асоціюється з кулінарією та прянощами. Відразу хочеться випити чашечку чаю або кави зі свіжою випічкою або тортом. Вважається, що солодкий аромат ванілі допомагає зняти стрес і неспокій, пропонуючи заспокійливу атмосферу, яка може зробити ваш будинок оазисом для всіх, хто переглядає кілька об'єктів в цей день.

Пряний, солодкий аромат кориці наповнює собою простір і та обов'язково буде помічений. Він дарує відчуття спокою, затишку і в той же час надихає. Аромат кориці може викликати спогади про зимові вечори, проведені біля багаття, але він також має лікувальні властивості. Вважається, що ця спеція знижує дратівливість і сонливість, розслаблює м'язи і покращує кровообіг при використанні в ароматерапії.

Ніжний і м'який або ж яскравий і підбадьорливий аромат кави для кожного свій. Увійшовши до приміщення, гість відразу захоче залишитися і випити чашечку улюбленого напою.

При створенні пейзажу пам'ятайте про сезон. У грудні наповнення приміщень ароматами, що нагадують покупцям про Різдво. Це наприклад цитрусові запахи: апельсина, лимона, лайма і бергамота.

Запахи цитрусових у багатьох людей асоціюється зі святами, коли всією сім'єю збиралися разом, а на столі обов'язково стояла велика ваза з мандаринами і апельсинами. Приходячи додому з холодної вулиці, пили чай з бергамотом. Він своїм насиченим смаком бадьорив і освіжав, а запах поширювався на всю кухню.

Цитрусові різдвяні аромати ефективно нейтралізують всі зайві запахи, при цьому підвищують настрій і апетит. Ці аромати створені для того, щоб справити позитивне враження на тих, хто їх нюхають, є переможцем, коли мова йде про продаж нерухомості. У плані підвищення настрою лимон поставили на перше місце. Дослідження навіть показали, що простий запах жовтих фруктів може допомогти зняти стрес.

Ще один відмінний аромат для продажу нерухомості кедр або сосна. Для багатьох може стати несподіванкою, як складно знайти хороший запах сосни. Кедр і сосна завжди вселяли почуття спокою і допомагали знайти гармонію. Його запах заспокоює, усуває дискомфорт, нервозність.

Дослідження показали, що прогулянка по сосновому лісі може викликати відчуття благополуччя, і ця емоція ідеально підходить для перегляду нерухомості.

Сандал має яскравий, своєрідний запах. Деревне з димчасто-мускатним відтінком. Гарний, як і самостійний аромат, так і в поєднанні з цитрусовими, фруктовими, деревними нотами.

Лаванда наповнює ароматом солодкої свіжості. Ці легкі нотки запам'ятаються надовго.
При демонстрації будинку, аромат не тільки призводить покупців в захват, а й, як було доведено, збільшує бажання купити. Також підвищує і ціну, яку людина готова заплатити. Таку перевагу, безумовно, необхідно використовувати ріелторам. Оскільки ринок нерухомості стає все більш конкурентним, слід використовувати всі дієві стратегії. Аромамаркетинг, можливо, є останнім кроком, необхідним для забезпечення важливої конкурентної переваги - позитивного емоційного досвіду клієнта.

Запахи в продажу житла використовували здавна, зараз немає потреби спеціально випікати солодощі або варити каву для створення затишної атмосфери. Досить замовити ароматизацію приміщення в "Мідсан - Scentair".
Рекомендовані статті
    Дізнайтеся, який аромат
    підходить Вашому бізнесу,
    і протестуйте його
    безкоштовно 7 днів.