НАВІЩО ВАШОМУ БІЗНЕСУ АРОМАТ?

Перше, що важливо зрозуміти про арома-маркетинг — з усіх органів почуттів нюх швидше за все генерує емоційний відгук і значно підвищує ЗАПАМ'ЯТОВУВАНІСТЬ.
Це вірно для всіх людей, оскільки це обумовлено фізіологією людини, зокрема будовою мозку.

Для наочності проілюструємо можливості нюху такими цифрами:

- Нюх на 75% сильніше впливає на емоційний стан, ніж будь-який інший орган почуттів
- Людина може згадати аромат і емоції, пов'язані з ароматом, з точністю 65% через 1 рік; для порівняння точність зорової пам'яті падає нижче 50% вже через 4 місяці
- Людина має в 100 разів більше шансів згадати що-небудь пов'язане з нюхом, ніж з іншими органами почуттів.

Тепер ми можемо поговорити на тему Навіщо вашому бізнесу АРОМАТ? Давайте залишимо осторонь дві прості ситуації, коли:

а) аромат тематично доповнює Ваш бізнес (солодкі аромати для кондитерських, випічка для ресторанів, кава для кав'ярень і т.д.). У цих ситуаціях все зрозуміло-тематичний аромат Вам потрібен і чим раніше, тим краще!!!

б) аромат виконує конкретну роботу по усуненню / маскування неприємного аромату (в роздягальнях, вбиралень, у випадках проникнення неприємних сторонніх запахів в приміщення)

Цікавіше ситуація складається для таких індустрій як Рітейл модних товарів (одягу, взуття, білизни, текстилю, електроніки, Дитячі товари), готелі, ювелірні бутіки, салони краси, банки, Автосалони, торгові та розважальні центри, офіси продажів.

Якщо ваш комерційний ОБ'ЄКТ має виражений СТИЛЬ, концепцію, яка спрямована на створення певної атмосфери, орієнтованої в першу чергу на певну категорію відвідувачів, тоді ВАМ слід якомога швидше звернути увагу на АРОМА МАРКЕТИНГ як інструмент емоційного посилення концепції, поліпшення ЗАПАМ'ЯТОВУВАНОСТІ і тривалості шопінгу.

Ще раз:
Вашому бізнесу потрібен аромат, якщо ви бажаєте:

а) емоційно посилити концепцію магазину / бутіка
б) поліпшити запам'ятовуваність всього процесу шопінгу у Вас
в) збільшити тривалість шопінгу

Рекомендовані статті
Дізнайтеся, який аромат підходить вашому бізнесу
і протестуйте його
безкоштовно 7 днів