Ароматизація готелів — роль аромамаркетингу в готельному бізнесі
Перспективи і переваги ароматизації готелів.
Гостями готелів стають різні люди - одні приїжджають в інше місто з особистих питань, а інші з діловими візитами. У будь-якому випадку дуже важливо створити в готелі атмосферу, в якій буде:
  • комфортно,
  • затишно,
  • відчуватися спокій.
Постояльці готелів повинні відчувати себе як вдома. Вже не секрет, що успішні готелі відрізняються якісним сервісом, стильними інтер'єрами, смачними сніданками та іншими матеріальними речами, які можна побачити, помацати. Найголовніше ж, що чекають гості від готелю - це яскраві, позитивні та глибокі емоції.

Найпотужніший зв'язок встановлюється з постояльцями тоді, коли в комунікації з ними залучено максимум почуттів. Занурювати гостей в атмосферу комфорту можна різними методами. Але посилити це відчуття гарантовано можна за допомогою сучасної аромакології.
Мультисенсорний маркетинг для залучення гостей в готелі
Запах — ефективний засіб впливу на людину

Використання сенсорного маркетингу в готельному бізнесі дозволяє досягти бажаного результату - це доведено теорією брендингу та практичним маркетингом. Все просто - кожна людина сприймає все навколо за допомогою п'яти почуттів. Слух, зір, нюх, дотик і смак - це вирішальні канали, що дозволяють комунікувати нам з навколишнім світом.

70% емоцій людини пов'язані з запахами. Згідно з дослідженнями психологів органи нюху не можуть не звертати увагу на запахи. Отримана інформація дозволяє мозку приймати рішення. Цим і користуються досить успішно маркетологи, щоб збільшити продажі послуг і товарів.
Тільки в кінці ХХ століття в світі з'явилося таке поняття, як аромамаркетинг. Спочатку виникла наука аромакологія, яка сприяла розвитку аромамаркетингу. Наука займається вивченням впливу запахів на людину, на його фізіологічне і психічний стан.

Аромамаркетинг ще називають нематеріальною методом стимулювання продажів. Основне завдання його полягає в тому, щоб на емоційному рівні впливати на людину. Для цього використовується спеціальна ароматизація простору.
Цілі аромамаркетингу в готельному бізнесі
  1. Створення комфортної атмосфери.
  2. Залучення відвідувачів і утримання їх.
  3. Спонукання до покупок і збільшення кількості та обсягів продажів.
  4. Підвищення працездатності серед персоналу.
  5. Аромаклінінг — нейтралізація неприємних запахів
Основна роль аромамаркетингу для готелів — на підсвідомому рівні схилити клієнтів зробити вибір, створити приємні спогади про перебування в комфортній і затишній атмосфері готелю за допомогою професійної ароматизації приміщень.
Як аромат схиляє до покупки:
  1. Гість відчуває запах.
  2. Запах викликає у нього певні емоції.
  3. У його підсвідомість виникають певні образи.
  4. Далі з'являються асоціації.
  5. Під їх впливом формується настрій.
  6. Потім змінюється поведінка.
  7. Клієнт здійснює покупку.
Варіанти аромамаркетингу для готелів:
  • ароматизація приміщень — вибір аромату з наявного асортименту якісних ароматичних масел для простору готелю або цілої мережі;
  • аромадизайн — підбір і створення спеціального аромату для певних зон локації, враховуючи безліч нюансів — завдання, специфіку і т.п.;
  • аромаклінінг — усунення за допомогою спеціальних ароматичних композицій неприємних запахів;
  • сезонна ароматизація — ароматизація приміщень в певний період.
«Як приклад можна розглянути успішний кейс використання аромату в «морально застарілих приміщеннях» для оновлення їх сприйняття. Маємо готель «радянського типу». Взагалі то, там пора вже робити кап ремонт, але це дорого і часто власники бажають відтягнути це в часі. Для створення приємної атмосфери, комфорту та затишку приміщення ароматизуємо. Додаючи аромат, ми змогли уникнути запахів «сирості» та «старіння». Це також актуально для більшості будинків (магазинів) на перших поверхах сталінок, хрущовок і т.п.»

Дмитро Побережний
директор компанії "Мідсан"
У готельному бізнесі популярний аромадизайн, зараз він швидко розвивається. Це щось середнє між Аромамаркетинг і дизайном інтер'єрів. В рамках аромадизайну здійснюється ряд дій з метою організації в приміщенні атмосфери, аромати в якій будуть будити в людині певні емоції.

Аромамаркетинг дозволить вашому готельному бізнесу підвищити свою конкурентоздатність. Цей інструмент перебувати на одному рівні з якістю, ціною та популярністю закладу. Скористайтеся послугами ароматизації готелів від Midsun-Scentair — знайдіть важливу конкурентну перевагу.
Рекомендовані статті
    Дізнайтеся, який аромат
    підходить Вашому бізнесу,
    і протестуйте його
    безкоштовно 7 днів.