Аромат для бізнесу: 10 способів використання аромату
Ароматизація — враження, які виходять за межі естетики
Розвиваючи бізнес, не забудьте про важливу деталь — запахи. Вони можуть з'являтись з різних джерел і зберігатись в приміщенні досить довго. Не завжди ці запахи будуть приємними та приноситимуть задоволення. Адже неприємні запахи можуть створити несприятливу атмосферу і викличуть негативну думку про ваш бізнес. Що своєю чергою призведе до зниження продажів.

Як же бізнес може використовувати комерційний аромат на свою користь і поліпшувати при цьому економічні показники?

Більш спокійним та комфортним приміщення можна зробити з допомогою ароматизації. Пропонуємо розглянути переваги використання аромабрендингу.

  1. Аромаклінінг — нейтралізація неприємних запахів
Ароматизація приміщень — один із кращих варіантів для бізнесу приховати неприємні запахи. Вони можуть створюватись клієнтами, співробітниками, підприємствами по сусідству чи надходити з вулиці. Їх всі з допомогою професійної ароматизації можна приховати. Це також стосується запахів із санвузлів, цигаркового диму, запахів з кухні та т.п.

Звичайно, можна намагатись уникнути появи цих неприємних запахів. Як засвідчує досвід — зробити це буде дуже важко. Тому власникам бізнесу найкраще скористатись послугами нашої компанії по аромаклінінгу, які ми здійснюємо з допомогою професійного обладнання. Розпилюючи спеціальні ароматичні композиції, ми усунемо неприємні запахи та наповнимо приміщення обраним ароматом. Це допоможе створити приємний досвід для ваших клієнтів та співробітників.
«Як приклад можна розглянути успішний кейс використання аромату в «морально застарілих приміщеннях» для оновлення їх сприйняття. Маємо готель «радянського типу». Взагалі то, там пора вже робити кап ремонт, але це дорого і часто власники бажають відтягнути це в часі. Для створення приємної атмосфери, комфорту та затишку приміщення ароматизуємо. Додаючи аромат, ми змогли уникнути запахів «сирості» та «старіння». Це також актуально для більшості будинків (магазинів) на перших поверхах сталінок, хрущовок і т.п.»

Дмитро Побережний
директор компанії "Мідсан"
2. Вплив на настрій покупця — створення позитивних емоцій
Впливаючи на настрій, емоції, почуття та чуттєвість, аромат може перенести в новий простір та час.
результати досліджень
75% наших емоцій виникає кожного дня саме через те, що ми відчуваємо запахи.
Коли ми відчуваємо запах того, що зберігається в нашій пам'яті, спогади запускаються заново — це може бути крем для обличчя, яким колись користувалась наша мама, запах домашньої випічки, якою колись частувала бабуся, коли ми гостювали в неї на вихідних.

Автор книги «Мистецтво та ремесло ароматів» Карен Гілберт пояснює: «Молекули запаху поступають безпосередньо в лімбічну систему мозку, яка відповідає за управління почуттями, настроєм, емоціями, сексуальною поведінкою та пам'яттю.»

Аромат — це надпотужна історія, яка може впливати на наші емоції. Дуже важливо правильно скористатись цим інструментом та використовувати спеціальні ароматичні композиції, які здатні викликати певні емоції. Наприклад, було доведено, що аромат лаванди та ванілі заспокоює людей, а цитрусові та інжир можуть викликати щасливі спогади про літо.

Задумайтесь про те, які емоції має викликати ваш бізнес, як клієнт має почувати себе. Ми підберемо саме той аромат, який буде відповідати вашим потребам, допоможе на підсвідомому рівні впливати на ваших клієнтів.


Дізнайтеся, який аромат
підходить Вашому бізнесу,
і протестуйте його
безкоштовно 7 днів.
3. Підвищення впізнаваності бренду
Компанії, які створюють унікальний аромат для свого бізнесу, залишаються у свідомості клієнтів тривалий час після того, як ті покинули їх приміщення. Аромати тісно пов'язані зі спогадами. Це й допомагає створювати асоціації між брендами (магазинами, торговими центрами, готелями та т.п.) та ароматом. Саме запахи можуть пробуджувати у клієнтів спогади про хороші враження, які залишись у них після відвідування вашого закладу. Впізнаваність бренду буде миттєво зростати, коли споживач знову відчує вже знайомий аромат.
4. Залучення нових клієнтів
У вас є лише декілька секунд, щоб привернути увагу нових клієнтів та залучити їх у свій магазин. Саме перші секунди є дуже важливими. Тому варто використати аромамаркетинг.

Звичайно, що важливу роль для бізнесу виконують візуальні елементи, але клієнт може відчути запах вашого бізнесу ще до того, як побачить його. Тому впровадження унікального аромату в бізнес — це можливість привернути увагу потенційних клієнтів ще до того, як вони увійдуть до вашого закладу.
5. Покращення інтер'єру
Визначивши, які почуття має викликати у клієнта ваш бізнес, та вибравши разом з нами відповідний аромат, крім емоцій ви зможете на підсвідомому рівні змінити враження від вашого магазину. Ароматизація — відносно дешевий спосіб значно покращити інтер'єр приміщення.

Професійно підібрана якісна арома композиція здатна доповнити кожну деталь в приміщенні, підкреслити концепцію закладу та додати яскравого емоційного забарвлення.
6. Заохочення клієнтів залишитись довше
Приємний аромат в повітрі може стати причиною, чому клієнти захочуть довше знаходитись у вашому закладі. Він допомагає відвідувачам відчувати комфорт на вашій території. Приємніше знаходитись в закладі, де неприємні запахи не відволікають та не заважають відвідувачам.
результати досліджень
82% споживачів проводять більше часу в місцях, де приємно пахне.
7. Підвищення лояльності клієнтів
Щоб перетворити клієнта на постійного, варто попрацювати над якістю позитивного клієнтського досвіду. Саме з допомогою аромату, створенню комфортної атмосфери в торговому середовищі, правильно підібраній арома композиції можна викликати позитивні емоції у клієнта. Обраний вами аромат буде завжди асоціюватись з вашим закладом, з теплом та щасливими почуттями, і тим самим буде приваблювати кожного разу. Отримавши задоволення, клієнт кожного разу буде повертатись до вас.
8. Покращення сприйняття вашого бізнесу
Не тільки нейтралізація неприємних запахів, а й наповнення простору окремим ароматом формують у клієнтів враження про вашу компанію. Будь-який аромат може викликати певні емоції та спогади у відвідувачів. Це і є важливим кроком на шляху до того, що клієнти будуть завжди поруч і позитивно сприйматимуть ваш заклад.
9. Збільшення продажів
Відвідувачі з більшою ймовірністю зроблять покупку в вашому магазину, якщо ви будете використовувати комерційні аромати. Можливо в процесі вибору найкращого аромату, вам треба буде протестувати декілька ароматів і вже тільки тоді зупинитись на тому, який стовідсотково пасує вашому бренду та забезпечує процвітання.

Правильно підібраний аромат може зробити ваш продукт якіснішим, довершеним для покупців. Клієнти будуть довше розглядати ваш продукт та взаємодіяти з ним, що й підвищує ймовірність здійснення покупки.
10. Підвищення продуктивності роботи співробітників
Ароматизація впливає позитивно не тільки на клієнтів, а й на співробітників. Правильно підібраний аромат з нашої колекції здатен підвищити продуктивність співробітників. Комерційний аромат має величезне значення попри те, чи ви використовуєте фруктові аромати в магазині для створення відчуття бадьорості, чи розміщуєте устаткування для ароматизації в офісі для ефекту розслаблення.

Чим щасливіші ваші співробітники, тим краще вони виконують роботу. Тому вже зараз подумайте, як би ви хотіли, щоб ваші співробітники відчували себе під час роботи. Телефонуйте нам і ми допоможемо підібрати відповідний аромат. Ми допоможемо покращити бізнес.

Якщо ви шукаєте доступний спосіб освіжити свій бізнес, вам обов'язково потрібно подумати про ароматизацію магазину чи робочого місця, щоб покращити враження ваших клієнтів та співробітників. Читайте наш блог, щоб отримати більше корисної інформації.
Рекомендовані статті
    Дізнайтеся, який аромат
    підходить Вашому бізнесу,
    і протестуйте його
    безкоштовно 7 днів.