Аромамаркетинг для клінік
Чи варто ароматизувати приміщення лікувальних закладів.
Запах можна порівняти з лялькарем, який за допомогою невидимих ниток управляє думками і діями. Він дозволяє змінювати настрій і навіть фізичний стан.

Переступаючи поріг стоматології або іншого лікувального закладу (лікарень, лабораторій), багато хто відчуває тривогу. Такий тривожний стан не завжди пов'язано з тим, що людина боїться. У більшості випадків тривожність викликають запахи дезінфекційних засобів та інших лікарських засобів.
Краще рішення для позбавлення від неспокою і пригніченості у пацієнтів — нейтралізація за допомогою ароматичних композицій запахів медичних препаратів.

Запахи лікарських засобів негативно впливають на поведінку людей — вони здатні зробити частішим пульс і підвищити тиск. У пацієнтів виникає бажання покинути цей заклад. Тому актуально використовувати в зонах очікування і вестибюлях клінік аромати, які розслабляють. Спокійні аромати також сприятливо впливають на відвідувачів торгових приміщень аптек. Такі запахи працюють з атмосферою, роблять її комфортною і викликають довіру, знімають стрес.

Гарний настрій дозволяє пацієнтам правильно налаштуватися на лікування та навіть швидше одужати. Все тому, що правильна ароматизація аптек і клінік створює у людей асоціації зі здоров'ям, життям і природою, радістю та енергійністю. А використання однієї ароматичної композиції для мережі аптек або клінік - це аромабрендинг, який формує унікальний імідж бренду.
Замовте послугу
ароматизації
вже зараз

Важливо створювати відчуття спокою для людей, у яких організм ослаблений. Вони особливо потребують допомоги.
Аромат — асоціація з досвідом
Запахи асоціюються з певними моментами життя, прожитими людиною. Чи не найприємніше, що пережив кожен з нас в житті, пов'язане з запахами ліків або засобів для чищення. За допомогою ароматизації можна замінити ці запахи на приємні ароматичні композиції, які будуть нейтралізувати їх. "Відраза" від лікарняних запахів можна уникнути, використовуючи в просторі у своєму розпорядженні та приємні запахи.

Правильно підібраний аромат для простору лікувального закладу - це:
  • позитивний імідж,
  • атмосфера комфорту, яка розслабляє,
  • мінімізація рівня стресу і занепокоєння.
За допомогою деяких ароматів, які впливають на альфа-ритми головного мозку, на підсвідомому рівні можна змінити просторове сприйняття людей. Це важливо для людей з клаустрофобією. Ароматизація кабінетів МРТ знижує рівень занепокоєння і відчуття дискомфорту у пацієнтів.

ВАЖЛИВО
Якщо в лікувальних установах будуть часто використовувати аромат лаванди або апельсина, то вже ці запахи будуть асоціюватися у людей з неприємним візитом до лікаря. Тому важливо для клінік і інших закладів, де відвідувачі можуть переживати стрес, вибирати якісні ароматичні окмпозиції, в яких гармонійно поєднуються різні запахи. Такі аромати добре замаскують запахи лікарських препаратів, створять атмосферу комфорту і спокою і одночасно стануть візитною карткою вашого закладу.
Аромати для медичних установ — атмосфера без факторів стресу
Леслі Восшалл (дослідник нюху з Університету Рокфеллера в Нью-Йорку) науково довела, що людина може розрізняти понад 1 трильйона різних запахів. Всі вони по-різному впливають на людину і викликають різні емоції. Пропонуємо розглянути найпопулярніші заспокійливі запахи - лаванди, апельсина, ванілі.

Їх ефективність доведена науково:

  • дослідження Крісідіма М., Ньютона Т., Асімакопулу К., метою якого було вивчити вплив запаху лаванди на рівень тривожності стоматологічних пацієнтів. У дослідженні брали участь дві групи пацієнтів, що чекали зустрічі з лікарем. В результаті було відзначено, що пацієнти, які очікували зустрічі з лікарем в приміщенні, де відчувався запах лаванди, мали нижчий рівень тривожності, ніж інша група;

  • дослідження Дж. Лернера, Крістін Екерсбергер, П. Валла, в якому брав участь 72 осіб. Їх розділили на дві групи. Перша група очікувала зустріч з лікарем в приміщенні, ароматизованому ароматом апельсина. Друга група перебувала в приміщенні, яке не ароматизувалось. В ході дослідження вимірювалися показники болю, спокою і настрою. Дослідження показало, що запах апельсина викликає заспокійливий ефект. Перша група пацієнтів, які вдихали аромат апельсина, мали позитивний настрій, низький рівень Стурбованість і високий рівень спокою, ніж учасники другої групи;

  • дослідження в Sense of Smell Institute в Нью-Йорку, в якому взяли участь пацієнти, які очікують на процедуру МРТ. Пацієнтів розділили на дві групи. У 63% з людей, що знаходяться в залі очікування, ароматизованому ваніллю, відчували менший рівень хвилювання. У групі, що знаходиться в неароматизованому приміщенні, рівень зниженого хвилювання спостерігалося лише у 5% пацієнтів.

Таких досліджень, які доводять сприятливий вплив певних ароматів на людину, дуже багато. Всі вони підтверджують те, як важливо власникам медичних установ використовувати правильні запахи для створення комфортної атмосфери в приміщенні та поліпшення настрою їх пацієнтів. Пацієнти, які відчували в вашій клініці спокій і їх стрес був мінімізований, отримають позитивний досвід і будуть ділитися ним з іншими.

Послуга ароматизації приміщень в Україні, яку надає наша компанія, дозволяє створювати позитивний імідж клінікам і іншим медичним закладам. В заклади, в яких немає характерного запаху медикаментів, а пахне приємно, пацієнти будуть повертатися. Вони захочуть знову відчути запах умиротворення і спокою, навіть під час очікування прийому стоматолога.
Рекомендовані статті
    Дізнайтеся, який аромат
    підходить Вашому бізнесу,
    і протестуйте його
    безкоштовно 7 днів.